Kərə yağı qocalmanı və tıxanmış qan damarlarını ləngidə bilər. Bundan əlavə, gündəlik 10 qrama qədər istehlak bədəndən artıq xolesterolu çıxarmağa və lipid mübadiləsini normallaşdırmağa kömək edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Sofiya Kovanova bildirib.
Pəhrizdə az miqdarda yağın daxil edilməsi yüngül və orta dərəcəli şəkərli diabet xəstələri üçün də faydalıdır, həkim News.ru-ya müsahibəsində vurğuladı. Bundan əlavə, dərinin keyfiyyətini yaxşılaşdırır və insulin ifrazını normallaşdırır.
Yağın tərkibində bədən üçün lazım olan çoxlu miqdarda kalium, kalsium, fosfor, selen və digər iz elementləri var ki, bu da xüsusilə yaşlılar, aşağı sümük sıxlığından əziyyət çəkənlər, həmçinin tez-tez zədə alan insanlar üçün faydalı olacaq. kas-iskelet sistemi.
Bu məhsulun digər bir üstünlüyü onun qanyaradıcı xüsusiyyətinə və sinir sisteminin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərən ödqovucu xüsusiyyətidir, diyetoloq əlavə edib.