Son zamanların ən böyük sağlamlıq problemlərindən biri olan həzm sistemi pozğunluqlarının təsirli həlli yüksək lifli qidalardan istifadə etməkdir. Bədənə kifayət qədər miqdarda lif qəbulu həzmin daha asan baş verməsinə və nəcisin asanlıqla xaric olmasına kömək edir.

Foodinfo.az Aztibb.az-a istinadən xəbər verir ki, ən çox lif ehtiva edən qidalardan biri də bamyə toxumudur. Bu qidanın tərkibində çox qiymətli lif var. Az qala möcüzə olan bamyə toxumu lifli quruluşu sayəsində həzm sistemini tənzimləməklə yanaşı, xolesterini aşağı salaraq, qan şəkərini tənzimləyərək ürək-damar xəstəliklərinin, 2-ci tip diabetin və insulin müqavimətinin qarşısını alır.

Bamyə toxumunun faydaları

Bamyə toxumları bamyə bitkisinin dənələri açıldıqda içindən çıxan kiçik toxumlardır. İsti iqlimlərdə bitən bu birillik bitki quraqlığa dözə bilir, lakin şaxtadan mənfi təsirlənir.

Herbalistlərdə və bitki mənşəli məhsulların satıldığı yerlərdə bu toxumların ayrılmış və qurudulmuş forması olaraq asanlıqla tapıla bilən bamyə toxumları təzə və qurudulmuş olaraq istehlak edilə bilər.

Toxumlar düzgün şəraitdə quruduqda bütün il boyu istifadə edilə bilər. Bu mərhələdə düzgün saxlama şəraitinə diqqət yetirmək lazımdır.

Asiyada tez-tez dərman məqsədləri üçün istifadə edilən bamya toxumu maqnezium, dəmir, A və C vitaminləri başda olmaqla bir çox cəhətdən faydalıdır və dörd fəsildə mövcudluğu ilə seçilir.