Xurmanın yumşalması üçün onu isti su ilə dolu qabda saxlamaq lazımdır. Həmçinin soyudunun dondurucu hissəsi də sizə kömək edə bilər.
Eyni zamanda, büzücü olmayan növlər də var. Bir qayda olaraq, onlar yastı bir forma malikdirlər, bağlayıcılar isə daha çox konusa bənzəyir.
Ev şəraitində xurmanın büzücü dadından xilas olmaq üçün onu torbaya qoyub bir neçə gün otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır.
Bununla belə, mütəxəssislər izah edirlər ki, xurmanın suda uzun müddət saxlanması lazım olan vitaminləri və faydalı mikroelementləri məhv edəcək. Başqa bir seçim, dölün dondurulmasıdır
Xurma yüksək səviyyədə antioksidantlara görə qiymətləndirilir. C vitamini, iz elementləri və beta-karotinlə zəngindir. Bundan əlavə, xurma qaba pəhriz lifinin olması səbəbindən normal bağırsaq hərəkətlərini təşviq edir.
Fərid