Bişmiş yumurtanın sarısı çox dadlıdır. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, yumşaq qaynadılmış yumurta ilə bağlı bunu demək olmaz.

Yumurta mütləq ocaqda bişirilməlidir. Az bişmiş, xüsusilə çiy yumurta ağı və sarısı salmonella və digər bakteriyalarla çirkləndiyi üçün qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Salmonella yalnız 73-75°C-ə qədər qızdırıldıqda ölür. Diyetoloq Kathleen Benson Daily Mail-ə bildirib ki, məhsulu sarısı və ağı tam qatılaşana qədər bişirməlisiniz. Bu, mümkün olan ən yaxşı variantdır.

Resept fərqli bir tutarlılığı tələb edirsə, yumurtaları qısa müddətə hərtərəfli qırdırmalı olacaqsınız. Bundan əlavə, yumurta istifadə etməzdən əvvəl yaxşıca yuyulmalıdır.