Orqanizmə koronavirusla mübarizədə qida ilə dəstək olmaq üçün xəstələr daha çox A, D, C, E, B, fol turşusu, sink, selenlə zəngin qidalar yeməlidir.
Foodinfo.az Medicina.az-a istinadla həmin qidaları təqdim edir.
- yumurta – sarısı
- balıq
- balıq yağı
- krə yağı
- zeytun yağı
- qaraciyər
- qoz, fındıq
- günəbaxan tumu
- balqabaq
- itburnu
- kələm
- sitrus meyvələri
- toyuq, çolpa bulyonu
- giləmeyvələr
- pomidor
Koronavirus xəstəsi bunları daha çox variantda yeməlidir. Hər gün 1 qaşıq zeytun yağı içə bilər.
Allergiya verən qidaları azaltsın.
Baldan uzaq olsa yaxşıdır
Koronavirus xəstəsi az-az, keyfiyyətli və tez-tez yeməlidir.