Makaronun hazırlanması evdar qadınlar və aşpazlar arasında çoxlu mübahisələrə səbəb olur. Yemək bişirərkən ən mübahisəli məsələlərdən biri makaronu bişdikdən sonra yaxalamağın olub-olmamasıdır.

Foodinfo.az 24tv.ua- ya istinadən xəbər verir ki, bir çoxumuz makaron bir-birinə yapışmaması üçün bişdikdən sonra avtomatik olaraq yaxalayırıq. Ancaq belə bir hərəkət səhvdir. Məlum olub ki, makaronu yaxalamaq nəinki onun dadını pisləşdirir, həm də yeməyi daha az iştahaaçan edir və soyuq su əslində onu soyuda bilər.

Makaronu yaxalamaq nişastanı təmizləyir, onu dadsız edir, sous əlavə etsəniz, süzülür. Nişasta makaronda vacib bir komponentdir və onu yuyarsanız, yemək artıq iştahaaçan olmayacaq.

Makaron bir-birinə yapışmaması üçün düzgün nisbətdə bişirilməlidir. 1 litr su üçün 100 qram makaron və 10 qram duz lazımdır. Böyük qablar götürməyə də dəyər. Makaron arasında nə qədər çox boşluq varsa, onların bir-birinə yapışma ehtimalı bir o qədər azdır.