Soğanın sobada bişirilməsi zamanı onun faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri artır. Mütəxəssislər qeyd edir ki, diabet və təzyiqdən əziyyət çəkənlər mütləq hər gün sobada bişirilmiş soğan yeməlidir. Bunun üçün soğanı (qabıqlı) qabaqcadan 150 C qədər qızdırılmış sobada 20 dəqiqə ərzində bişirmək lazımdır. Foodinfo.az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bu sadə təbii vasitə qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləməyə yardım edir, damarlarda xolesterinin yığılmasını əngəlləyir, təzyiqi normallaşdırır. Həmçinin sobada bişirilmiş soğan öskürək və bronxit zamanı da çox faydalıdır, kükürdlə zəngin olduğundan kişi cinsiyyət sisteminə müasbət təsir edir. Yarım soğanı səhər yeməkdən əvvəl və axşam yatmazdan təxminən 2 saat əvvəl yemək lazımdır.