Təlimçi Nick Mitchell və dietoloq Meqan Hilbert hesab edir ki, arıqlamaq üçün karbohidratlardan imtina etmək lazım deyil. Makaron və ya kartofunuzu bişirmə üsulunuzu dəyişdirərək əlavə kaloriləri asanlıqla çıxara bilərsiniz. Sadəcə bu yeməkləri isti deyil, otaq temperaturunda xidmət edin.
Daha aşağı glisemik indeksi olan qidalar arıqlamağınıza kömək edə bilər, çünki onlar sizi daha uzun müddət tox hiss edir. Onlar həmçinin qan şəkəri səviyyəsinin kəskin şəkildə yüksəlməsini və enməsini dayandıra bilərlər.
Karbohidratlar illər ərzində pis təsir bağışlasalar da, məşq üçün sürətli enerji mənbəyi təmin etmək, enerji ehtiyacımızın 20%-ni təşkil edən beyni qidalandırmaq və bədəni qidalandırmaq kimi müxtəlif bədən funksiyaları üçün vacibdirlər.
Əlbəttə ki, siz çipslərə və şirniyyatlara meyl etməməlisiniz, lakin dənli bitkilər və nişastalı tərəvəzlər düzgün hazırlandıqda arıqlamaq üçün pəhrizin əsası ola bilər.