Dietoloq Aleksey Kabanov bildirib ki, limon insult, infarkt, xərçəng, şəkərli diabet və piylənmə kimi təhlükəli xəstəliklərin qarşısını ala bilir. Bundan əlavə, bədəndə dəmirin sorulmasını yaxşılaşdırır və üz rəngini yaxşılaşdırır. Foodinfo.az xəbər agentliyi bu sağlam meyvəni düzgün hazırlamaq və qəbul etmək yollarını sizə xəbər verir.

Həkimlər deyirlər ki, gündə bir-iki dilim limon içmək kifayətdir. Onlar bədəni vacib vitaminlərlə dolduracaq, qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edəcək və hormonların sintezində iştirak edəcəklər. Burada bəzi reseptlər var.

Limonlar - 2 əd. portağal - 2 əd. bal - 2 xörək qaşığı

Limonları və portağalları doğrayın və ətçəkən maşından keçirin. Yaranan kütləni bal ilə qarışdırın və otaq temperaturunda bir gün saxlayın, sonra soyuducuya qoyun. Yeməkdən əvvəl çay ilə 2-3 çay qaşığı qəbul edin.