Qışda kələmi təzə saxlamaq vacibdir, çünki bu tərəvəz immunitet sistemini gücləndirən qidalarla zəngindir. Foodinfo.az xəbər verir ki, saxlama üsulunun seçimi otaqdakı şəraitdən, kələm növündən və məhsulun düzgün hazırlanmasından asılıdır.

İlk növbədə, kələm saxlamaq üçün otağı düzgün hazırlamaq vacibdir. Sərin, havalandırılan zirzəmilər, qarajlar və ya temperaturun təxminən 0-1°C olduğu qatarlar ən uyğundur. Çürüklərin inkişafının qarşısını almaq üçün otaq quru və təmiz olmalıdır, rütubət 90-95% olmalıdır. Kələmi yerləşdirməzdən əvvəl, dezinfeksiyanı təmin edəcək sönməmiş əhənglə divarları ağartmaq lazımdır. Bu şərtlərə riayət etmək tərəvəzləri yaza qədər təzə saxlamağa kömək edəcək.

Kələmin saxlanma müddəti onun necə düzgün yığılmasından asılıdır. Qışda saxlama üçün quru havada toplanan orta və gec yetişən növlər ən uyğun gəlir. Kələmin bütövlüyünü qorumağa kömək edən sapı kəsməkdənsə, kökləri ilə birlikdə toplamaq məsləhətdir.

Kələm taxta və ya plastik qutulara qoyula bilər, yoxlamanı asanlaşdıran və zədələnmənin qarşısını ala bilər.