Badımcanları qızardarkən onu dadlı etmək üçün sizə məsləhətlər topladıq. Bu məsləhətlər sayəsində hazırlayacağınız qızardılmış badımcan çox daha dadlı olacaq.

Badımcan qızardarkən bir neçə vacib məqama diqqət yetirilməlidir.

Qızardılmış badımcan mətbəximizin vazkeçilməz dadlarından biridir. Ancaq badımcanların çox yağ çəkməsi və quruması bir çox insanın onu qızartmaqdan vaz keçməsinə səbəb olur. 

 Foodinfo.az bu yazıda badımcan qızardarkən diqqət etməli olduğunuz 4 vacib məsləhəti təqdim edir:

1. Badımcanları duzlu suda isladın

Badımcanları qızartmazdan əvvəl duzlu suda islatmaq yağın hopması üçün çox təsirlidir. Bunun üçün badımcanları dilimlədikdən sonra duzlu suya qoyun və təxminən yarım saat saxlayın. Sonra badımcanları sudan çıxarıb yaxşıca qurudun.

2. Badımcanları unlayın

Badımcanları qızartmadan əvvəl unlamaq da yağın sıçranmaması üçün çox faydalıdır. Bunun üçün əvvəlcə badımcan dilimlərini una batırın və artıq unu silkələyin. Beləliklə, badımcanlar daha az yağ çəkəcək və daha xırtıldayan bir tutarlılığa sahib olacaqlar.

3. İsti yağda qızardın

Badımcanları qızardarkən yağın isti olmasına diqqət edin. Qızdırılmış yağda qızardılan badımcanlar yağı daha az udur və daha dadlı olur. Həmçinin, bol yağda qızardılmış badımcanlardan çəkinin. Az miqdarda yağdan istifadə daha sağlam və dadlı nəticə ilə nəticələnəcək.

4. Qızartdıqdan sonra kağız dəsmalın üzərinə qoyun

Badımcanları qızartdıqdan sonra artıq yağını çəkməsi üçün kağız solfet üzərinə qoyun. Bunun sayəsində badımcanlar daha yüngül və daha dadlı olacaq.