Bu reseptə görə hazırlanmış kartof istənilən sousla və ya bişmiş və ya qızardılmış ət üçün yan yemək kimi təqdim edilə bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, kərə yağı kartofu sarımsaq və şüyüd ətri ilə doyuracaq, pendir isə zəngin dadı ahəngdar şəkildə tamamlayacaq.
1. Soyulmuş və yuyulmuş kartof diş çubuğu ilə 4-5 dəfə deşilir. Sonra kök yumruları duzlanır, bibərlənir, bitki yağı ilə yağlanır.
2. Kartofu folqa ilə sıx örtülmüş dərin bir çörək qabına yaydırın. Fırın 190 dərəcə qızdırılır və orada tərəvəz 40-50 dəqiqə bişirilir. tam hazır olana qədər.
3. Bu arada içliyi hazırlayın. Pendir incə sürtgəcdə sürtülür, şüyüd kəsilir və sarımsaq presdən sürülür. Yumşaq kərə yağı əlavə edib qarışdırın.
4. Bişmiş kartof sobadan çıxarılır, lakin bir müddət soyumağa icazə verilir. Sonra bıçaqla kəsiklər kartofun kənarlarına çatmadan çarpaz şəkildə aparılır.
5. Kartofu içliklə doldurun və sobaya qoyun - 180 dərəcə 3-5 dəqiqə. Bu müddət pendirin əriməsi və yağın kök yumrularını islatması üçün kifayətdir.
Nərmin