Hər baxımdan orqanizmə faydalı olan məhsullar var, ancaq ekspertlər bu məhsulların bəzilərini eyni anda istifadə etməyin zərərli olduğunu açıqlayırlar.
Bu barədə Foodinfo.az “CNN Türk”ə istinadən xəbər verir.
Süd və ət
Protein və kalsiyum deposu olan bu iki məhsul eyni anda istifadə olunduqda immunitet sisteminin çökməsinə səbəb olur. Həddən artıq protein yüklənməsinə səbəb olan süt və qırmızı ət ciddi fəsadlara səbəb ola bilər.
Düyü və turşu
Hər iki məhsulun tərkibində salin turşusu mövcuddur. Ekspertlər salin turşusunun çox olmasının hüceyrələrin sürətlə bölünməsinə səbəb olduğunu açıqlayırlar. Bu isə hüceyrə quruluşunda pozulmalara səbəb olur.
Mürəbbə və bal
Bu məhsulların birgə istifadəsi qan səviyyəsini artırır. Bu isə öz növbəsində qanda insulinin səviyyəsinin artmasına gətirib çıxarır.