Evdar qadınlar uzun müddətdir ki, tavaya ilk növbədə nə qoymaq lazımdır - yerkökü və ya soğan haqqında mübahisə edirlər.
İlk baxışdan elə gəlir ki, əvvəlcə yerkökü, sonra isə soğan getməlidir. Portağal rəngli tərəvəzinin daha sərt olduğuna inanılır, buna görə daha uzun bir qızartma lazımdır.

Foodinfo.az bildirir ki, bir çox aşpazlar ilk olaraq yerkökü qızardarkən səhv edirlər. Fakt budur ki, bu vəziyyətdə soğan qızıl qabığı əldə etməyəcəkdir. Tərəvəz darıxdırıcı və iştahsız olacaq.

Yerkökü şirəsi ifraz edir, buna görə də soğan qızardılmışdan daha çox "pörtlədilir". Buna görə soğan əvvəlcə qızardılır. 
Bir çox aşpaz düşünür ki, ilk növbədə ətin qızardılması lazımdır. Amma məhsul eyni zamanda şirəsi buraxır, bu da oxşar nəticəyə gətirib çıxarır - soğan "bişmiş" olacaq.

Bu zaman təcrübəli evdar qadınlar ət və soğanı ayrıca qızardırlar. Bunun sayəsində tərəvəzin çox bişəcəyindən və ya tutqun və iştahsız olacağından narahat deyillər.

Nərmin