Türkiyə hamburgeri burger bulkaları və ya sendviçləri ilə yemək növləri siyahısında birinci yerə yerləşdirilə bilən ən ləzzətli burgerlərdən biridir.
Foodinfo.az bildirir ki, hinduşka ətinin həvəskarı olmasanız belə, hinduşka burgerlərini mütləq sevəcəksiniz. Təqdim etdiyimiz reseptlə bu dadlı burger hazırlayın və məclislərinizdə hər kəsi təəccübləndirin.
Hinduşka burgerləri necə hazırlanır?
Lazım olan ərzaqlar:
Kıyılmış hinduşka əti - 450 qram
Soğan - 1
Bolqar bibəri -1
Çeddar pendiri - 4 vərəq
Hamburger çörəyi - sayı 4
Kimyon toxumları - yarım çay qaşığı
Keşniş toxumu - yarım çay qaşığı
Mayonez sousu - yarım fincan
Zeytun yağı - yarım fincan
Limon şirəsi - 2 çay qaşığı
Bibər - 1 yarım çay qaşığı
Sarımsaq - 2 diş
Duz - yarım çay qaşığı
Kahı - 4 yarpaq
Fesleğen, qarğıdalı çipsləri, turşu
Necə hazırlamaq olar?
1. Zirə toxumlarını və keşniş toxumlarını kiçik bir tavaya qoyun və orta atəşə qoyun və toxumları silkələməyə başlayana qədər bir-iki dəqiqə qızardın, sonra ocaqdan götürün və soyumasını gözləyin.
2. Toxumları məhlula tökün və məhlulun sapı ilə döyün.
3. Kiçik bir qabda mayonez, zeytun yağı, limon suyu, sarımsaq, xırdalanmış zirə və keşniş toxumlarını qarışdırıb üzərinə duz və istiot səpin.
4. Hinduşka ətini böyük bir qaba qoyun və qarışığı ona əlavə edin və yavaşca bir şəkildə qarışdırın.
5. Əllərinizi isladın və hinduşka qarışığını dörd bərabər hissəyə bölün və dörd qalın burger şəklinə salın.
6. Manqalı hazırlayın, soğanı və bolqar bibərini halqalara kəsin, üzərinə yağ çəkin, sonra bir az duz və istiot əlavə edin və qrildə 4 dəqiqə bişirin.
7. Burgerləri qrildə 5 dəqiqə qızardın, sonra çevirin və digər tərəfini 4 dəqiqə qızardın.
8. Hər burgerin üzərinə bir vərəq çedar pendiri qoyun və pendir əriyənə qədər bir dəqiqə qızdırın.
9. Hamburger çörəyinin üzərinə bir qat kahı, sonra burger, sonra ızgara bibər, reyhan, soğan və nəhayət, bulkanın digər yarısını qoyun və qarğıdalı çipləri və turşu ilə də təqdim edə bilərsiniz.
Şəbnəm