Kartofun uzun müddət cücərmədən saxlanmasının sirri tapılıb. Bu formula sayəsində kartoflarınız cücərmədən daha uzun müddət qalacaq. 

Foodinfo.az kartofu uzun müddət saxlamağın ən praktik yolunu təqdim edir.

Kartof demək olar ki, hər bir mətbəxin əvəzolunmaz tərəvəzlərindən biridir. Əsas yemək olmaqla yanaşı, həm də yeməklərin köməkçi materialı olması ilə məşhur olan kartofun ən böyük problemi konservasiya nöqtəsindədir.

Düzgün saxlanılmayan kartofun qısa müddətdə cücərməsi, yəni kartofun xeyirdən çox zərərə çevrilməsi hər bir insanın ən çox əziyyət çəkdiyi məsələlərdən biridir.

Kartofun uzun illər sağlam qalması üçün kartof saxladığınız yerə bir az adaçayı qoymaq ətraf mühitin tarazlığını qoruyub saxlamağa kömək edəcək və kartofun çox gec cücərməsinə şərait yaradacaq.

Adaçayının tərkibindəki antioksidant və antimikrob komponentlər kartofu çürümədən uzun müddət sağlam saxlamağa kömək edəcək.