Naringi qabığı evdə çox zaman birbaşa zibil qutusuna göndərilir.

Bununla belə, bəzi evdar qadınlar gündəlik həyatda onlardan istifadə etmək üçün bir neçə maraqlı üsul tapıblar.

Naringi qabığını gündəlik həyatda necə istifadə etmək olar?

İstifadədən əvvəl qabıq yuyulur və qurudulur. Sonra sərin yerdə hava keçirməyən qabda saxlanılır. Beləliklə, yaxşı qurudulsa, bir neçə il qala bilər.

1. Marinadlar. Qurudulmuş qabıq üyüdülür və sonra ət marinadlarına və ya salat sarğılarına əlavə edilir.

2. Ədviyyatlarla sürtmək. Bir çox aşpaz bişirməzdən əvvəl ətini ədviyyatlarla ovuşdurur. Beləliklə, daha dadlı və daha ətirli olur. Xırdalanmış naringi qabığı rozmarin, paprika, duz və istiotla birlikdə unudulmaz dad verəcək.

3. Şorba və düyü. Balqabaq şorbasına və ya buxarda hazırlanmış düyüyə necə xüsusi dad vermək olar? Bir-iki tikə naringi qabığı əlavə edin.

4. Pomidor, rozmarin, kəklikotu və naringi qabığı ilə bişmiş quzu budu. Yemək parlaq bir ətir və isti bir dad ilə doldurulur.

Beləliklə, bu sadə tərkib hissəsi yeməklərdə böyük fərq yarada bilər və ya şorba üçün əla əlavə ola bilər.

Fərid