Dietoloq Nikolay Miller RT-yə müsahibəsində deyib ki, balqabağın tərkibində göz, dəri və immun sisteminin sağlamlığı üçün vacib olan çoxlu miqdarda A vitamini var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis qeyd edib ki, balqabaq tərkibində sinir sisteminin fəaliyyətini dəstəkləyən B vitaminləri və immun sistemi üçün faydalı olan C vitamini, tərkibindəki kalium və maqnezium kimi minerallar qan təzyiqinin normal saxlanmasında və sümüklərin möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır.
Onun sözlərinə görə, balqabağın tərkibində olan antioksidantlar, məsələn, orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyan karotenoidlər (beta-karotin, alfa-karotin) xüsusilə qiymətlidir.
Həmçinin, onun sözlərinə görə, zülallar, karbohidratlar və yağlarla zəngin olan balqabaq sıyığı hazırlamaq olar, ona görə də əla enerji mənbəyidir.