Həvəskar aşpazlar arasında ümumi problem, bişmiş məhsulların bir neçə saatdan sonra və ya ertəsi gün köhnəlməsidir.

Ancaq təcrübəli aşpazlar bu problemdən qaçmaq üçün bir az hiylə işlədirlər.

Bişirmə ertəsi gün də yumşaqlığını və əzəmətini itirmir. Lazım olanların hamısı yalnız bir tərkib hissəsidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bişirmə keyfiyyəti kartof nişastasını artıracaq. Təcrübəli evdar qadınlar bu məhsulu həmişə  saxlayırlar, çünki bir çox yerdə faydalı ola bilər.

Bununla belə, nişasta xəmirə quru formada daxil edilmir. Əvvəlcədən su ilə qarışdırılır. Beləliklə, nişasta çörək bişirmənin "həyatını" uzadır və onu daha yumşaq edir.

Nişasta əlavə edildikdə
1. Tərkibindən peçenye üçün xəmir xəmiri hazırlanarkən istifadə olunur. Adətən belə bir desert haqqında deyirlər: "Ağzınızda əriyir".

2. Maya xəmirindən piroq bişirərkən və şirə və ya şərbət kimi çoxlu maye buraxan içlikdən istifadə edərkən. Bu vəziyyətdə, xəmir yüngülcə nişasta ilə səpilir, üzərinə doldurma qoyulur.
Qızdırma prosesində şərbət (şirə) nişasta ilə birləşir. Maye qalınlaşır, xəmir yumşalmır. Nişasta sayəsində xəmir daha yaxşı bişirilir və içlik yaxınlığında xam qalmır.

3. Çox maye içliyə əlavə edin. Belə bir əlavə adətən piroqlardan axır və nişasta onu qalınlaşdırır.

Nərmin