Pomidor, şaftalı və soğan kimi bəzi tərəvəz və meyvələrin qabığını soymaq nisbətən çətindir. 

Foodinfo.az bu yazıda bu meyvə və tərəvəzlərin qabığını soymaq fəndlərini təqdim edir.

Pomidorların soyulması

1- Əvvəlcə pomidorun qabığında kiçik səth kəsikləri edin.

2- Pomidorları 30-60 saniyə qaynar suya və ya qaynar suya qoyun.

3- Pomidorları qaynar sudan çıxardığınız zaman 

dərhal buzlu su qabına qoyun. 30 saniyə gözləyin.

4- Sonra pomidorların qabığını çox tez asanlıqla çıxara bilərsiniz.

Şaftalıları əzmədən soymağın ən yaxşı yolu

Şaftalı qabığını soyub desert və şirniyyatlarda istifadə etmək bir qədər çətin ola bilər. Amma şaftalıların qabığını soymağın sadə bir hiyləsi var. Şaftalıların soyulması pomidor üçün etdiyimiz üsula bənzəyir. 

Şaftalılarda səthi yiv düzəldirik və bir dəqiqə qaynar suya qoyuruq.

Sonra onları 30 saniyə buzlu suya qoyun və sonda bıçaqla qabıqlarını soyun.

Soğanın qabığını asanlıqla soymaq üçün yuxarı və aşağısını bıçaqla kəsib bir neçə dəqiqə suyun altına qoyun və ya ilıq su ilə doldurulmuş qaba atın. Görəcəksiniz ki, soğan qabığı əvvəlkindən çox asan və sürətlidir.

Şəbnəm