Adi toyuq ürəkləri bahalı restorana layiq ləzzətli qəlyanaltı hazırlayır, ancaq evdə asanlıqla bişirə bilərsiniz.

Foodinfo.az hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

ürəklər - 600 q;

şampinon - 600 q;

pendir (sərt dərəcəli) - 120 q;

xama - 170 q;

soğan - 1 ədəd;

sarımsaq - 4 diş;

duz və istiot.

Qəlyanaltı necə hazırlamaq olar

1. Soyulmuş və yuyulmuş ürəklər uzununa kəsilir və sonra ½ doğranmış soğan ilə tavada qızardılır.

2. Sonra, tava ürəklərdən və soğandan azad edilir. Göbələklər bu mərhələdə duzlu və bibərli olan yerinə qoyulur.

3. Xama doğranmış sarımsaqla qarışdırılır. Tərəvəz sürtgəcdən keçirilir və ya mətbuat vasitəsi ilə sürülür.

4. Sonra, bir çörək qabını götürün və göbələklərdən ibarət ilk təbəqəni qoyun. İkincisi ürəklər, üçüncüsü isə pendirdir.

5. Yemək xama və sarımsaq ilə tökülür və sonra sobaya qoyulur. 180 dərəcədə toyuq ürəkləri 15-20 dəqiqə bişirilir.

Nərmin