Yemək bişirmək üçün ən sadə məhsullara ehtiyacınız olacaq:

pomidor - 2,5 kq;

sarımsaq - 5 diş;

duz - 3 çay qaşığı. l.;

şəkər - 3 çay qaşığı. l.;

şüyüd - dadmaq;

kərəviz - 60-70 q.

1. Aşpazlar kiçik və möhkəm pomidorları seçməyi məsləhət görürlər. Bişirməzdən əvvəl onlar yaxşıca yuyulur və sərin suda buraxılır.

2. Kərəviz yuyulur, sonra ləçəklər kiçik parçalara kəsilir.

3. Kərəviz, şüyüd və sarımsaq təmiz üç litrlik bankaya qoyulur.

4. Pomidorların hazırlanmasını sürətləndirmək üçün sapı kəsik edin.

5. Tava içərisinə 3 litr su tökün. Dadmaq üçün şəkər, duz və istiot tökün. Duzlu su atəşə qoyulur və bir qaynağa gətirilir.

6. Pomidorlar diqqətlə bir bankaya qoyulur, sonra duzlu su ilə tökülür. Qapaq möhkəm bağlanır və qaranlıq sərin yerdə qoyulur.

7. Pomidorlar ən azı bir günə hazır olacaq. Ancaq ən yaxşı dad 3 gün ərzində, duzlu su buludlu olduqda gözlənilməlidir.

Leyla