Aldıqdan bir neçə gün sonra xiyarları atmaq istəmirsinizsə, onları düzgün saxlamağın yollarını bilməlisiniz.

 Foodinfo.az bu yazıda xiyarları təzə saxlamaq üçün fərqli bir üsul haqqında yazır.

Xiyarlarınızın uzunömürlü olmasını istəyirsinizsə, mətbəxinizdə daim var olan qaşıqdan istifadə edə bilərsiniz. Əgər metal qaşıqlarınızdan birini tərəvəzlərinizlə birlikdə bağlı bir qaba qoysanız, onların soyuducuda 10-15 gün dayanmasına kömək edə bilərsiniz. Sadəcə onun metal qaşıq olduğuna əmin olun, çünki plastik və ya bambuk qaşıq eyni təsirə malik olmayacaq.

Metal əşyalar yaxşı istilik keçiricilərdir və xiyarların vaxtından əvvəl xarab olmasına səbəb olan temperatur dalğalanmalarına kömək edə bilər. Tez-tez açılan və bağlanan soyuducu qapıları bu dalğalanmaları yaşayır və metal qaşığın bu tərəvəzlərə yaxın olması onların sərin qalmasına kömək edir. Xiyar şirəli tərəvəz olduğundan onlar xüsusilə temperatur dəyişikliklərinə reaksiya verirlər.

 Xiyar çox soyuq sevən tərəvəz deyil. Çox soyuq yerdə qaldıqda yumşaq və selikli olur. Xiyar üçün ideal temperatur 10-12 dərəcədir.

Tərəvəzləri qaba qoymazdan əvvəl kağız dəsmallara bükmək də yaxşı olar. Bu addımı atsanız, xiyarlarınız soyuducuda əlavə nəmlik və ya kondensasiya səbəbindən islanma və ya kiflənmədən qurtula bilər. Bunu etməzdən əvvəl, onları yuduqdan sonra tamamilə quruduqlarına əmin olun.