Yumşaq qaynadılmış yumurtaların sarısı və qalın ağı var.

Bişirmə prosesində qabığın çatlamaması üçün yumurtalar otaq temperaturunda olmalıdır. Buna görə də, əvvəlcədən soyuducudan çıxarılmalıdır.

Mütəxəssislər deyirlər ki, qabığını küt tərəfdən diqqətlə deşsəniz, yumurtaları çatlardan da qoruya bilərsiniz. İçəridəki pərdəyə toxunmamaq çox vacibdir, buna görə iynə və ya digər kəskin bir şeyi yalnız bir neçə millimetr daxil etmək lazımdır.

Yumurtaları axan suyun altında yaxşıca yaxalamağı unutmayın.

Maksimum üç dəqiqəyə qədər vaxt lazımdır. Qabığının çıxarılmasını asanlaşdırmaq üçün yumurtaları qaynatdıqdan sonra mütləq buzlu suya salın və 1-2 dəqiqə orada saxlayın.

Leyla