İnsanlar bu şorbaları sevirlər; Bəs onlar sağlamlıq və həzm üçün nə dərəcədə faydalıdırlar? Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, ənənəvi qış şorbaları sizi tez-tez xəstəxanaya apara bilər və buna görə də budur.

Göbələk şorbası kifayət qədər yüngül yemək kimi görünür. Ancaq əslində bədən tərəfindən mənimsənilməsi olduqca çətindir. Göbələklərin tərkibində zəruri həzm fermentlərinin olmaması səbəbindən insan orqanizmi tərəfindən praktiki olaraq həzm olunmayan struktur polisaxarid olan xitin var. Restoran menyularında tez-tez rast gəlinən qaymaqlı göbələk şorbası haqqında ayrıca qeyd etmək lazımdır. Onun reseptində olan krem ​​laktaza çatışmazlığı olan xəstələrdə şişkinlik və köp əmələ gətirə bilər və kərə yağı ilə birlikdə yeməyi daha qidalı edir. Bu, mədəaltı vəzi və qaraciyərə yükü artırır.