Qəhvə üçün ən uyğun qab paslanmayan polad hesab olunur. Foodinfo.az bildirir ki, çay və qəhvənin düzgün saxlanması onların dadı və keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Rusiya Radio Elektronika və Elektronika Texniki Universitetinin dosenti Andrey Doroxov bildirib ki, çay yarpaqları ultrabənövşəyi şüalara, yüksək temperatur və rütubətə son dərəcə həssasdır.

Onun sözlərinə görə, çayı +15...20 °C temperaturda və 65%-dən artıq olmayan rütubətdə saxlamaq lazımdır. Əks halda, içki tez bir zamanda aromatik xüsusiyyətlərini və dadını itirə bilər. Mütəxəssis əlavə edib ki, qara çaylar silikon möhürlü şüşə bankalarda, yaşıl və ağ növlər isə vakuum qablaşdırmada saxlanmalıdır.

Pu-erh çayı üçün 60-65% rütubətli gil qablar məsləhətdir. Boş yarpaqlı çay 6-12 ay, qablaşdırılmış çay isə maksimum 3-6 ay ərzində keyfiyyətini saxlayır. Qəhvənin isə oksigenə qarşı həssas olduğu vurğulanıb. Çəkilmiş qəhvə cəmi 3-4 həftə, bütün lobya isə 2-3 ay ərzində öz dadını və xüsusiyyətlərini qoruyur. Təzə qovrulmuş lobya isə yalnız deqazasiya klapanlı çantalarda saxlanmalıdır. Doroxov bildirib ki, qəhvə üçün paslanmayan polad və ya tünd şüşə qablar ideal seçimdir.