Reyhan göyərtisi əsasən Şimal Amerika, Asiya və Avropa mətbəxində istifadə olunan bitki məhsuludur. Bu bitki ləzzətli və faydalı olması ilə tanınır. Həmçinin sağlamlıq üçün bir çox faydalar təmin edir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, reyhan C vitamini, A vitamini, K vitamini, folat (B9 vitamin), dəmir, kalsium və potasiyum kimi bir çox vitamin və mineral ehtiva edir. Bu maddələr bədənin müxtəlif funksiyaları üçün vacibdir.

Antosiyaninlər və flavonoidlər kimi güclü antioksidantlarla zəngindir. Bu antioksidantlar sərbəst radikalların zərərli təsirlərinə qarşı mübarizədə bədənin müdafiə sistemini gücləndirir və xroniki xəstəliklər riskini azaldır.

Bu bitki damarları genişləndirərək qan axını və təzyiqini tənzimləyir.

Reyhan göyərtisi immun sistemi gücləndirən və anti-mikrobial xüsusiyyətləri olan polifenol adlı maddələr ehtiva edir. Bu maddələr bədənin infeksiyalarla mübarizəsinə kömək edir və ümumi sağlamlığı dəstəkləyir.

Anti-inflamasiya xüsusiyyətləri sayəsində inflamasiya (iltihab) prosesləri ilə mübarizəyə yardım edir. Bu, artrit və digər iltihabi xəstəliklər üçün faydalıdır.

C vitamini və antioksidantları sayəsində dəri sağlamlığını dəstəkləyir və yaşlanmanı gecikdirir. Həmçinin saç sağlamlığını və uzunluğunu artırmaq üçün faydalıdır.

Reyhan qidalanma planında tənzimlənmiş şəkər dərəcəsi üçün yararlıdır. Lif ehtiva etməsi və şəkərli meyvələrə nisbətən aşağı şəkər məzmunu ilə diabet riskini azaltmağa kömək edir.