Sərt qabıqlı badam yüksək qida dəyərinə malikdir. Sağlamlığa bir çox faydası olan badam zülal, lif, sağlam yağlar, vitaminlər və minerallarla zəngindir.
Foodinfo.az badamın insan sağlamlığına faydalarını təqdim edir:
Bu quru meyvə həzm sistemini dəstəkləyir. Bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir, qəbizliyin qarşısını alır və həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edir.
Xolesterolu balanslaşdırır. Badam sağlam yağlarla zəngindir. Sağlam yağlar pis xolesterolu (LDL) azaltmağa və yaxşı xolesterolu (HDL) yüksəltməyə kömək edir.
Xərçəng riskini azaltmağa kömək edir. Badam antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Hüceyrə zədələnməsi xərçəngə səbəb ola biləcək faktordur.
İmmunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Badam E vitamini ilə də zəngindir. E vitamini immunitet sisteminin sağlam işləməsi üçün lazımdır.
Diabet riskini azaltmağa kömək edir. Badam lif və maqneziumla zəngindir. Lif qan şəkərini idarə etməyə kömək edir. Maqnezium insulinə həssaslığı artırmağa kömək edir.
Arıqlamağa yardımçı olur. Badam lif və zülalla zəngindir. Protein maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir.
Badam yüksək kalorili qidadır. Buna görə gündə 20-30 badam yemək kifayətdir. Badam allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Allergiyası olan insanlara badam yemək tövsiyə edilmir.
Badam çiy və ya qovrulmuş halda istehlak edilə bilər.