Çörəyi isti-isti yemək bir çox insanın sevdiyi bir vərdişdir. Lakin bu, bəzi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, isti çörək hələ tam soyumadığı üçün içindəki nişasta tam olaraq bərkiməmiş olur. Bu da mədə və bağırsaqların bu nişastanı həzm etməsini çətinləşdirir. Nəticədə, şişkinlik, qaz və həzm problemləri yaşanır.

Çörəyi isti yemək ağızın və dilin yanmasına səbəb ola bilər. Ağızda yaranan yanıqlar uzun müddət ağrı və narahatlıq yaradar.

İsti çörək hələ soyumadığı üçün onun tam dadını və qoxusunu almaq çətin olur. Soyuq çörək isə daha xoş və zəngin bir dada malikdir. Çörəyin tam soyumasını gözləməklə onun əsl ləzzətini və aromasını daha yaxşı hiss edə bilərsiniz.

Çörək isti olduğu zaman içindəki bəzi qidalanma dəyərləri daha az effektiv olur. Soyuduqca bu dəyərlər daha sabit hala gəlir və bədən tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir. Xüsusilə, vitamin və mineralların bədənə daha yaxşı fayda verməsi üçün çörəyin soyuması məsləhətdir.

Əgər isti çörək yemək istəyirsinizsə, kiçik dilimlər kəsərək və onları biraz soyudaraq yemək daha yaxşıdır.