Qatığı necə seçməliyik? Foodinfo.az Lenta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Larisa Qabdulxakova bildirib ki, tərkibində probiotiklər olan demək olar ki, bütün qatıqlar sağlam və dadlı məhsuldur.

“Qıcılmış süd məhsulları həmişə sağlam olub. Onların tərkibində demək olar ki, heç bir şəkəri və fermentləşdirilmiş bakteriyalar yoxdur”, - Qabdulxakova qeyd edib. Bununla belə, o, şəkər, qatılaşdırıcı, dadlandırıcı əlavə edilməmiş yoqurtları seçməyin daha məqsədəuyğun olduğunu, həmçinin qatığın təbii süddən olub-olmamasına diqqət yetirilməsini açıqlayıb. Bundan əlavə, dietoloq normal yağ tərkibli qidaların az yağlı qidalardan daha sağlam olduğuna diqqət çəkib.

Eyni zamanda, Qabdulxakova ən faydalı qatığı evdə təbii süddən hazırlanan məhsul adlandırıb