Foodinfo.az bu dəfə oxuculara müxtəlif ərzaqların saxlanma müddəti və qaydalarını təqdim edir. Qeyd olunan müddətdən sonra adları çəkilən ərzaqlardan istifadə etməyiniz məsləhət deyil. Un, nişasta, düyü,vələmir, manna yarması - 6 aydan 1 ilə kimi(quru, sərin, havası dəyişən yerdə, qapağı bağlı qablarda,ya da öz qablamasında); Noxud, lobya, mərci -  1 ilə kimi (qapağı açıq qablarda, sərin, havası dəyişilən yerdə. Polietilen torbada saxlamaq olmaz); Usaq yeməyi, quru süd - 3-6 ay ( vaxtın ötməməsinə dəqiq nəzər yetirməl, çox soyuq , havası dəyişilən yerdə,qapağı bağlı qablarda); Soda, vanil, limon turşusu - 6 ay  (quru yerdə); Qənd - 2-3 il  (quru yerdə, qapağı bağlı qablarda); Duz - 1-2 il (quru yerdə, qapağı bağlı qablarda); Ədviyyat - 2-6 ay (quru,qaranlıq yerdə, qapağı bağlanan və üstündə adı yazılmış qablarda); Xardal - 6 ay (soyuq yerdə); Sirkə - 2 il; Şəkərlə qatılaşdırılmış süd - 3 ay; Bitki yağı - 3 aya qədər (quru, soyuq, havası dəyişilən qaranlıq yerdə); Ət konservləri  - 2 il (quru, havası dəyişilən, soyuq yerdə, pas atmamalıdır); Meyvə konservləri (mürəbbələr, riçallar, povidlo) - 1 il (öz qabında, günəş şüalarından qorumaqla); Bal - 1 il. Foodinfo.az