Folqa mətbəxdə ümumi bir əşyadır. Lakin bəzən bəzi qidaların dadına, teksturasına və rənginə təsir edir. Mütəxəssislər onunla bişirilməməsi lazım olan 5 yeməyi sadalayıb.
Kartof. Bişirmədən əvvəl qablaşdırma problem yarada bilər. Tərəvəzdə çoxlu nəm var, istilik təsiri altında folqa daxili səthində kondensasiya olunur. Nəticə sulu və sulu bir qabdır.
Pomidor. Bir az turşu olan pomidor suyu alüminiumu həll edə bilər. Bu, elektrolitik reaksiyaya və folqa məhvinə gətirib çıxarır.
Turş meyvələr alüminiumla reaksiya verə bilər, bu da qidalara metal dad verə bilər.
Ədviyyatlar. Paprika, çili və zirə folqa ilə reaksiya verir və yeməyə alüminium çəkir.
Kələm. Rəngsizləşir və iştahsızlaşır. Bir az şirin təzə tərəvəz əvəzinə sərt, metal dadlı sıyıq alırsınız.