Hər gün istifadə etdiyimiz dənli bitkilər, tərəvəzlərin vətəninin hara olduğunu bilirsinizmi? Foodinfo.az bu qidaların vətənləri haqqında maraqlı məlumat təqdim edir: Kələm: Vətən məlum deyil, ilk dəfə yabanı nümunələr Cənubi Avropada tapılıb. İspanaq: Vətəni Qafqaz, İran, Əfqanıstan və Türkmənistandır. Soğan: Vətən Cənub-Şərqi Asiyadır. Mərcimək: Vətən, Aralıq dənizinin hövzəsidir. Balqabaq: Vətəninin Şimali Amerika olduğu düşünülür. Yerkökü: Vətəni Asiya, Avropa və Şimali Afrikadır. Göbələk: Yunan və Romalılar tarixi mədəniyyəti dövrünə təsadüf edir. Xiyar: Vətən Hindistan və Uzaq şərqdir. Sarımsaq: Vətəni Asiyadır. Noxud: Aralıq dənizi hövzəsi vətəndir. Soya: Çin və Yaponiyada ən az 3 min il əvvəl yetişdirilib. Qarğıdalı: Vətəni Cənubi Amerikadır. Oradan dənizçilər tərəfindən Avropaya, Afrikaya, Çinə gətirilib və sonra bütün dünyada yayılıb. Brokoli: Vətəni Çindir. Aysel