Qastroenteroloq Daria Utyumova immunitet sistemini gücləndirmək üçün brokoli, bal və sarımsaq yeməyi məsləhət görüb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o,“İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində o, çoxlu miqdarda C vitamini olan sitrus meyvələri və brokolinin bədənin qoruyucu xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırmağa kömək etdiyini qeyd edib.

Zəncəfil, yağlı balıq, soğan və sarımsaq, bal, fermentləşdirilmiş süd məhsulları (kefir, qatıq, fermentləşdirilmiş bişmiş süd), qoz-fındıq (fındıq, qoz, badam) faydalıdır.

“İmmunitet sisteminin düzgün işləməsini təmin etmək üçün bir yetkinin gündə ən azı 30 q lif istehlak etməsi lazımdır. Pəhriz lifi ilə zəngin pəhriz yoluxucu, o cümlədən tənəffüs xəstəliklərinin sayını azaldır”, - deyə Utyumova əlavə edib.

Leyla