Məşhur mütəxəssis doktor Aleksey Jito sağlamlığı və rifahı qorumaq üçün istilik dövründə yemək və içməyin daha yaxşı olduğunu söyləyib.
Giləmeyvə və meyvələri günün birinci yarısında yemək tövsiyə olunur, çünki onların tərkibində çoxlu su var, bu da orqanizmin nəmlənməsini qoruyur. Tərəvəz və göyərti gün ərzində yeyilə bilər.
Pik istilik azaldıqda, ət və balıqları qəlyanaltı edə bilərsiniz, lakin az miqdarda. Ət və balığın həzminin böyük miqdarda istilik və enerjinin sərbəst buraxılması ilə müşayiət olunduğunu xatırlamaq lazımdır ki, bu da istilik hissini ağırlaşdıra və ürək dərəcəsini artıra bilər.
Təbiət istidə bədən üçün qoruyucu mexanizm təmin etdi: biz daha az iştah hiss edirik. Buna görə də çox yeməmək və qida qəbulunu ən azı 2 dəfə azaltmaqla nəzarət etmək vacibdir.
Bununla belə, kifayət qədər maye qəbul etməyi unutmayın. Həkim gündə ən az 2-2,5 litr içməyi məsləhət görür. Təmiz qazsız suyu seçmək daha yaxşıdır, lakin qara və yaşıl çay, bitki çayları, kasnı və buzlu təbii şirələr də icazə verilir. Qəhvənin orta istehlakı da məqbuldur, ancaq özünüzü gündə bir fincanla məhdudlaşdırmalısınız. Alkoqollu içkilərə gəldikdə, istidə onu gec vaxta təxirə salmaq daha yaxşıdır.
İsti havalarda düzgün qidalanma orqanizmin sağlamlığının və rifahının qorunmasında mühüm rol oynayır. O, nəmləndirməyə və toxunulmazlığı dəstəkləməyə kömək edir, çünki istilik immunitet sistemini zəiflədə bilər. Odur ki, qida rasionunuzda sulu, vitamin və minerallarla zəngin qidaları mütləq daxil edin.