Mədə-bağırsaq traktının müəyyən xəstəlikləri olan, həmçinin ağcaqayın poleninə allergiyası olanlar üçün albalı yemək tövsiyə edilmir, çünki çarpaz allergiya baş verə bilər. Bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin baş dietoloqu Antonina Starodubova RİA Novosti-yə müsahibəsində danışıb.
"Kifayət qədər yüksək lif tərkibinə görə, albalı, gavalı və ya ərik kimi, mədə-bağırsaq traktının bəzi xəstəlikləri, məsələn, qıcıqlanmış bağırsaq sindromu, mədə və onikibarmaq bağırsaq xoraları üçün pəhrizə daxil edilməməsi tövsiyə edilmir" mütəxəssis izah edib.
O qeyd edib ki, bu arada, albalı vitaminlərlə zəngindir. Onların tərkibində antioksidant təsiri olan vitaminlər var.