Mətbəxinizdə qidaların saxlanma müddəti haqqında nə qədər düşünürsünüz? Məlum olub ki, onlardan bəziləri təravətini çoxlarının düşündüyündən çox daha uzun müddət saxlayır.
1. Makaron. Düzgün saxlama olmadan iki il davam edə bilərlər. Əgər qablarınız varsa, onlar qaranlıq, quru şkafda daha da uzun müddət dayanacaqlar.
2. Fıstıq yağı soyuducuda altı aydan doqquz aya qədər saxlaya bilər. Bu müddət ərzində mütləq sevimli yeməyinizi yeməyə vaxtınız olacaq.
3. Almalar təxminən bir həftə bir qabda saxlanılacaq. Ancaq soyuqlar müddəti dörd-altı həftə artıracaq.
4. Möhürlənmiş bal qeyri-müəyyən müddətə dadlı qalır. Bir ipucu: onu şüşə qabda saxlamalısınız.
5. Təzə soğanı üç aya qədər soyuducuda saxlamaq olar. Olduqca faydalı həyat hiyləsi: hər soğanı kağız dəsmala sarın.
6. Kilerdəki çiy kartof təxminən bir aya xarab olmur, amma dadı hər gün dəyişir. Kağız çantanız varsa, tərəvəzi oraya köçürmək daha yaxşıdır. Bu, vaxt çərçivəsini bir az da artıracaq.