Soyuducuda çörək saxlamaq bəzi problemlərə səbəb ola bilər, çünki soyuducuda çörəyin saxlanması onun keyfiyyətinə mənfi təsir göstərə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, soyuducuda saxlanılan çörək nəmliyi itirir və daha tez sərtləşir. Soyuducunun aşağı temperaturu çörəyin içərisindəki nişastanın kristallaşmasına səbəb olur, bu da çörəyin sərtləşməsinə və qurumasına gətirib çıxarır.
Buradakı temperatur çörəyin üzərindəki mikroorqanizmlərin inkişafını ləngidir, amma çörəyin qurumasına və keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb olur. Həmçinin çörək soyuducuda saxlanılarkən digər qida qoxularını udaraq öz dadını dəyişə bilər.
Soyuducuda çörəyin düzgün qablaşdırılmaması da çörəyin qurumasına səbəb ola bilər. Əgər çörək hava keçirməyən bir qabda saxlanılmırsa, o, tez quruyur və keyfiyyətini itirir.
Çörəyi otaq temperaturunda hava keçirməyən bir qabda saxlamaq ən yaxşı seçimdir. Bu, çörəyin təzə qalmasını və yumşaq olmasını təmin edir.