Bir çoxları kartofu soğan ilə qızartmağı sevir. Həqiqətən də bu yeməyin dadı çox möhtəşəm olur. Bəs, soğanla kartof necə qızardılmalıdır?
Foodinfo.az Lent.az-a istinadən sadə və dadlı resepti təqdim edir:
Yarım kilo kartof;
Bir böyük soğan;
Bir neçə yemək qaşığı bitki yağı;
Duz, doğranmış göyərti və zövqə görə ədviyyatlar.
Bişirmə prosesi:
Birincisi, biz standart şəkildə bişirmə prosesini davam edirik. Kartofu soyun, yuyun və təxminən eyni uzunluqda kəsin. Sonra, kartofu bir süzgəcə qoyun və soyuq su altında yuyun.
Bu kartofları kağız dəsmalın üzərinə qoyun və qurudun.
Sonra tavanı qızdırmağa başlayın. Bitki yağı , daha sonra kartofları tökün. Bir neçə dəqiqə yüksək istilikdə qızardın. Qarışdırın və yüksək odda eyni vaxtda qızardın. Sonra qazı orta səviyyəyə endiririk. Bu vaxt soğan və göyərtini doğrayın.
10 dəqiqədən sonra soğanı əlavə edin. Üç dəqiqə gözləyin və yenidən qarışdırın. Bitməsinə iki dəqiqə qalmış ədviyyat, duz əlavə edin. Nəticədən çox razı qalacaqsınız. Nuş olsun!