RTU MİREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Andrey Doroxov məhsulların təravətinin saxlanılması ilə bağlı məsləhətlər verib.
O, Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qidada hava ilə təmasda olduqda oksidləşmə prosesləri başlayır, ona görə də qidanı daha uzun müddət saxlamaq üçün möhürlənmiş qablardan və zip-kifli çantalardan istifadə etmək lazımdır.
O, tərəvəz və meyvələri xüsusi bölmələrdə saxlamağı, konservləşdirərkən limon suyu, sirkə və duz kimi təbii konservantlardan istifadə etməyi tövsiyə edib. Onlar antiseptik xüsusiyyətlərə malikdir, oksidləşdirici prosesləri ləngidir və məhsulların raf ömrünü uzadır.
Bundan əlavə, Doroxov evdə saxlanılan qidaların yararlılıq müddətinə nəzarət etməyin vacibliyini xatırladıb.