Rusiya Biotexnoloji Universitetinin (ROSBIOTECH Universiteti) mütəxəssisləri duzlu su reseptini yekunlaşdırıblar. Qeyd edilir ki, içki nəmlənmənin və elektrolit balansının sağlam səviyyəsini təmin etməklə yanaşı, mineral və vitamin çatışmazlığını da doldurmağa kömək edir.

Mütəxəssislərin qeyd etdiyi kimi, duzlu suyun təsiri bədənə kalium və maqnezium duzlarının qəbulu ilə əlaqələndirilir, onların çatışmazlığı sağlamlığın pisləşməsi və qeyri-sabit ürək fəaliyyətinin səbəblərindən biridir.

Alimlər duzun düzgün konsentrasiyası və ədviyyat əlavələrinin birləşməsi üzərində işləyərək, onun dadını və funksional keyfiyyətlərini yaxşılaşdıran təkmilləşdirilmiş duzlu su resepti əldə etdilər.

Söhbət iki növ içkidən gedir: bunlardan biri fermentasiyaya səbəb olan və tərkibində probiyotiklər şəklində faydalı bakteriyalar olan duz və suyun məhlulu, ikincisi isə fermentasiya tələb etməyən dadlandırıcı komponentlərin məhluludur.

Universitet əlavə edir ki, yeni duzlu su idmançılara məşqdən əvvəl və ya sonra içki kimi performansı artırmaq üçün tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, duzlu dad duzlu suyu kokteyllərə əla ləzzət əlavə edir.