Xurma ən sağlam qış meyvələrindən biridir. Lakin yetişmiş xurma uzun sürmür, düzgün saxlama ilə onların ömrünü cəmi 1-2 gün uzada bilərik, buna görə də möcüzə gözləməməlisiniz.
Yetişmiş xurma soyuducuda saxlanmalıdır. Budur ən vacib qaydalar:
Temperatur 0-1 dərəcə;
Rütubət 90%;
Sapları aşağı baxaraq.
Qutunun dibinə perqament səpmək və üstünə bir təbəqədə xurma qoymaq yaxşıdır, gövdələri aşağı.
Başqa bir seçim, bir neçə xurma varsa, bir qab götürə bilərsiniz, üç-dörd meyvə qoyub soyuducunun alt rəfinə qoyun, qapağı bağlamayın və meyvənin üstünə heç bir şey qoymayın.
Belə şəraitdə xurma təxminən 5 gün davam edəcək. Belə meyvələri bazardan gətirdiyiniz gün yemək lazımdır. Və belə super yetişmiş xurmaları çox almamaq məsləhətdir: onlar çox tez xarab olurlar.
Xurma plastik torbalara qoyulmamalıdır, meyvələr tez bir zamanda kifləşə bilər, havaya giriş lazımdır;
Xurmanın üstünə başqa meyvələr qoymaq və ya əzmək olmaz;
Xurma saxlamadan əvvəl yuyulmamalıdır.
Fərid