Çay içməkdən həzz alarkən heç vaxt onun faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri, insan orqanizminə təsiri haqqında düşünmürük.

Çay içkisinin hazırlanmasında, dəmlənən xüsusi işlənmiş yarpaqlardan istifadə olunur.

Əvvəllər çay yalnız müalicəvi məqsədlər üçün istifadə olunurdusa, sonra müdrik çinlilər onu gündəlik içki kimi içməyə başladılar.

Alimlər sübut etdilər ki, hər səhər bir fincan ətirli təzə çayla başlasanız, bütün gün üçün canlılıq və pozitivlik yükü ala bilərsiniz.

Xalq təbabətində müxtəlif xəstəlikləri müalicə etmək və ya yüngülləşdirmək üçün müxtəlif növlərdən istifadə olunur.

Məsələn, hər 1-2 saatdan bir 2-3 stəkan, lakin gündə 5-6 stəkandan çox içməsəniz, həm qara, həm də yaşıl çay sidikqovucu effekt verəcək və böyrəkləri yaxşı təmizləyəcək.

Şəkərsiz istifadə edilən yaşıl çay orqanizmə böyük fayda verə bilər. Bir çox insanlar onun faydalı xüsusiyyətləri haqqında çoxdan bilirlər.

Yaşıl çay aşağıdakılara kömək edə bilər:

• depressiya və baş ağrısı;

• ürək və damar xəstəliklərinin qarşısının alınması;

• maddələr mübadiləsinin sürətləndirilməsi;

• artan performans;

• qan şəkərinin səviyyəsinin aşağı salınması;

• qadın orqanizminin cavanlaşması;

• kişilərdə testosteronun artması.

Yaşıl çay düzgün dəmlənməlidir. Üzərinə qaynar su tökməyin. 1 stəkan üçün 1 çay qaşığı götürün. quru yarpaqlar. 1 dəqiqə və ya daha çox buraxın.

Dəmləmə nə qədər uzun olsa, gücü və kofein miqdarı bir o qədər yüksək olar.

Yaşıl çayın əks göstərişləri var. Probleminiz varsa, onu içki kimi qəbul etməməlisiniz:

• mədənin turşuluğu ilə;

• aşağı qan təzyiqi ilə;

• yuxusuzluqla;

• aritmiya ilə.

Hamiləliyin erkən mərhələlərində yaşıl çay, xüsusilə güclü çay içmək tövsiyə edilmir.