Portağal əlavə edilən yerkökü suyu çox dadlı və sağlamdır.
Yerkökü - 1,5 kq
Portağal - 500 q
Şəkər - 50 q
Su - 100 ml
3 litrlik qazan
Şüşə butulka 1 litr.
Bütün məhsulları hazırlayın və suyu sıxacağınız bankaları və ya şüşələri sterilizasiya edin.
Yerkökü və portağal soyulmalı və yuyulmalıdır. Sitrus meyvələrinin qabığını çıxartmağı unutmayın.
Portağalı şirəçəkəndən, sonra isə yerköküdən keçirin. Qalan pulpa atmayın. Kotletlərə və ya küftələrə, kələm rulonlarına, şorbaya və digər yeməklərə əlavə etmək olar.
Nəticədə suyu bir tencereye tökün. Oraya şəkər göndərin və filtrdə təmizlənmiş lazımi miqdarda suyu tökün.
Şirə təzəcə qaynamağa başlayanda dərhal qabı sobadan çıxarın.
Qaynar suyu bankalara və ya şüşələrə diqqətlə tökün. Qapaqları vidalayın və baş aşağı sərin yerdə soyumağa buraxın.
Bu kök-portağal suyu dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirmədən 1 ilə qədər saxlanıla bilər.