Yulaf doymamış yağ turşuları, B1, B9 və K vitaminləri, həmçinin maqnezium, dəmir və sinklə zəngindir. Həm də mədə-bağırsaq traktının fəaliyyəti üçün vacib olan liflə zəngindir.
Bir çox insanlar quru meyvələri sıyığa əlavə etməyi xoşlayır, lakin yulaf ilə yaxşı getmir. Fakt budur ki, bu cür əlavələr təzə giləmeyvə, üzüm və ya gavalıdan daha çox kalori və şəkər ehtiva edir. Bu, emal zamanı onlardan bütün mayenin çıxarılması ilə əlaqədardır.
Nəticədə, sağlam sıyıq ilə yanaşı, çox miqdarda şəkər istehlak edirsiniz. Bu, qanda qlükoza səviyyəsində kəskin sıçrayışlara və yeməkdən sonra sürətli aclıq hissinə səbəb olur.
Yeməyi bir növ şirinləşdirmək istəyirsinizsə, ona bir az kakao tozu və ya darçın əlavə etmək daha yaxşıdır.