Orqanizmin qocalmasını sürətləndirə bilən qidalar mövcuddur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu problem 30 yaş həddini keçən insanlar üçün xüsusilə aktualdır, çünki bu yaşda bədən maddələr mübadiləsi və hormonların böyük bir yenidən qurulmasına məruz qalır.
Ən pis təsir şəkər və şəkər tərkibli məhsulların həddindən artıq istehlakıdır. Onların yüksək kalorili olması metabolik pozğunluqlara və çəki artımına səbəb olur. 
Şəkər həmçinin dərinin qocalma prosesini sürətləndirir: şəkərlər zülalla kimyəvi reaksiyalara girərək dərimizin tikinti materialı olan kollagen və elastin liflərini zədələyir. Qidaların glisemik indeksinə diqqət yetirmək, yüksək GI ilə yeməklərdən qaçınmaq faydalıdır. Bunlara, məsələn, kartof, qarpız və ağ çörək daxildir. 
Amma avokado, badımcan, qoz-fındıq, göbələk və digər aşağı GI qidaları daha tez-tez istehlak edilməlidir.