Biz onları təhlükədən xəbərsiz hər gün yeyirik. Foodinfo.az bildirir ki, bu gün mağaza rəflərində dadlı və hətta sağlam görünən yüzlərlə məhsul tapa bilərsiniz. Ancaq daha dərindən araşdıran zaman, məlum olur ki, onların çoxu sağlamlığın gizli düşmənləridir. Bəziləri diabetə səbəb olur, digərləri qaraciyəri həddindən artıq yükləyir, digərləri isə ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına kömək edir. Ən pisi odur ki, biz onları hər gün yeyirik

Dadlı bir şey istəyəndə əliniz avtomatik olaraq çörək və ya bir dilim ağ çörəyə uzanır. Bununla belə, belə çörəyin demək olar ki, təmiz nişasta olduğunu xatırlamağa dəyər. Dərhal qlükoza çevrilir və qan şəkərində kəskin sıçrayışlara səbəb olur.

Bir çox insan üçün adi səhər yeməyi kolbasa və ya sosisli sendviçdir. Rahat və dadlı görünür, lakin az adam bu məhsulların əslində nədən hazırlandığını düşünür. Tərkibində: nitratlar, fosfatlar, ləzzət artırıcılar və konservantlar qaraciyəri həddən artıq yükləyir və xərçəng riskini artıra bilər. Alternativ: qaynadılmış ət, toyuq döşü və ya əlavəsiz təbii ət məhsulları.

Günəbaxan yağı hər evdə olur, amma hamı bilmir ki, qızdırılan zaman təhlükəli trans yağları buraxır. Onlar qan damarlarını məhv edir, "pis" xolesterinin səviyyəsini artırır və infarkt və vuruş riskini artırır. Nə seçmək lazımdır: sızma zeytun yağı, avokado yağı və ya kokos yağı.

Souslar yeməyi daha dadlı edir, lakin xoş dadın arxasında böyük bir mənfi cəhət var: şəkər, ləzzət artırıcılar və konservantlar. Bəzi ketçuplarda soda qədər şəkər var! Bəzi souslarda monosodium glutamat ola bilər ki, bu da müəyyən qidalara asılılıq yarada bilər. Nə etməli: Təzə pomidor, zeytun yağı və ədviyyatlardan istifadə edərək öz souslarınızı hazırlayın.