
Bəzən bir fincan qəhvədən sonra özünüzü pis hiss edirsiniz - gözlənilən enerji artımı yoxdur, yalnız ürək döyüntülərinin artması, ürəkbulanma və zəiflik müşahidə olunur. Foodinfo.az Edimdoma.ru -ya istinadən xəbər verir ki, qəhvənin bütün məlum xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bəzi insanlar onu daha az içməli və ya heç içməməlidirlər. Bunu kardioloq İosif Şubitidze deyir.
Gazeta.Ru ilə söhbətində həkim yüksək qan təzyiqiniz varsa, "canlandırıcı" içkiləri məhdudlaşdırmağı və ya tamamilə imtina etməyi tövsiyə edib. Kofein qan təzyiqinin qısamüddətli artmasına səbəb olur ki, bu da hipertansiyonlu insanlar üçün təhlükəlidir. Bundan əlavə, mədə-bağırsaq xəstəlikləriniz varsa, qəhvə ilə məşğul olmamalısınız.
Qəhvə həm də psixi xəstəlikləri olan insanlar, eləcə də hamilə qadınlar üçün uyğun deyil. Birinci kateqoriyada vəziyyət pisləşir, ikinci halda isə dölün inkişafına mənfi təsir riski var.