Bədənimiz kifayət qədər miqdarda omeqa-3 istehsal edə bilməz. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, buna görə də bu yağlar qidadan alınmalıdır. Omeqa-3 yağ turşularını əldə etmək üçün qızılbalıq əvəzinə yeyə biləcəyiniz bəzi qidaları təqdim edirik.

Qoz çərəzlər arasında omeqa-3-ün yeganə mənbəyidir. Bundan əlavə, onlar çox yönlüdürlər.

Çia toxumu. Diyetoloq Wendy Bazilian çia toxumlarının somon balığından daha çox omeqa-3 ehtiva etdiyini qeyd edir. Yağ turşularının növü hələ də fərqli olsa da.

Skumbriya. Bu balığın 100 qramında 5130 mq omeqa-3 yağ turşusu var. Skumbriya həm də bəzi digər balıq növləri ilə müqayisədə daha sərfəli və ekoloji cəhətdən təmiz seçimdir.

Siyənək. Bu çox yönlü və dadlı balıqdır. 100 q siyənəkdə təxminən 2300 mq DHA və EPA omeqa-3 var.