Qərənfil ağacının çiçək qönçələrindən əldə eilən mixək çayı sağlamlığa çox faydalıdır.
Mixək suyu hazırlamaq üçün əvvəlcə 6 mixək toxumunu 2 stəkan su ilə qaynadın. 15-20 dəqiqə dəmlənməyə buraxın. Dəm aldıqdan sonra səhərlər acqarına içə bilərsiniz. Mixək suyu gündə 2 stəkandan çox içilməməlidir.
Foodinfo.az mixək çayının faydalarını təqdim edir:
- Boğaz infeksiyası üçün təbii bir vasitədir.
- Ağız qoxusunu aradan qaldırır.
- Ağızdakı bakteriyaları təmizləyir.
- Maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
- Arıqlamağa kömək edir.
- Diş ətlərini gücləndirir.
- Sidikqovucudur.
- Stress və narahatlığı azaldır.
- Saça qulluqda yardımçı olur.
- Dəriyə xeyirlidir.
Şəbnəm